Ideiglenes felvételi jegyzék

A következőkben tesszük közzé a 2023/2024. tanévre iskolánk 9. évfolyamára jelentkezett tanulók – tanulmányi területekre bontott – ideiglenes felvételi jegyzékét:

0071 – informatika és távközlés ágazat (felvehető létszám: 32 fő)

0075 – Általános gimnáziumi osztály (felvehető látszám: 34 fő)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy mint minden évben, idén is jellemző, hogy a jelentkezők közül sokan több iskolába, ezen belül több tanulmányi területre (osztályba) is jelentkeztek. Ezek a tanulók jelenleg több felvételi rangsorban is szerepelnek, végül azonban csak egy helyre nyernek felvételt. Ennek köszönhetően a rangsorban hátrébb szereplők is esélyesek lehetnek a felvételre.

A jelentkezés sorrendjének módosítására 2023. március 21-22. között van lehetőség. Ekkor, a már megjelölt iskolák kínálatából új tanulmányi terület megjelölésére is van lehetőség. Módosítási kérelmüket az általános iskolák fel kell jelezni.

Az egyes tanulmányi területekre felvett tanulók listája az Oktatási Hivatal által visszaküldött adatok alapján válik véglegessé. A felvételi eljárás hivatalos eredményéről 2023. április 28-ig írásban (elektronikus levél formájában, a jelentkezési lapon  megadott e-mail címre küldve) tájékoztatjuk a jelentkezőket és általános iskolájukat.

A felvételi pontszámítást szempontjait is tartalmazó felvételi tájékoztatónk ITT érhető el.

 

Szeged, 2023. március 13.

Dobroczki-Klatka Tünde
taginézmény-vezető