Erasmus+

Erasmus + Program Iskolánkban

 

Dánia – 2019-1-HU-KA102-060558

Görögország – 2021-1-HU01-KA122-VET-000017617


A görögországi program

2022-ben nem csak Dániába jutottak el diákjaink, hanem egy 25 fős csoport turisztika és informatika szakos tanulónk 2 hetet tölthetett el a görögországi Platamon településén a 2021-1-HU01-KA122-VET-000017617 számú, Erasmus+ program keretében. A magas szintű szakmai program mellett betekintést nyerhettek Görögország történelmébe és kultúrájában is. A csoport szabadidejében meglátogatta a Meteorákat, Thessalonikit, Old Panteleimont, Platamonas várát, és a csodálatos Zeusz kádját.

Kovács Bálint 10.A osztályos, turisztika szakos tanulónk videós beszámolója a diákjaink szemszögéből foglalja össze a két hét programját, valamint Dezső Erzsébet kolléganőnk képes beszámolóját amely visszaadja, hogy mennyire sokszínű volt számukra a program.

A következő külföldi szakmai gyakorlatra, az Erasmus+ program keretében 2022. októberében fog sor kerülni, amire már most várjuk érdeklődő diákjaink jelentkezését.

 

 


A dániai program

Hosszas szervezés után, 2022. februárjában megvalósult intézményünk, 2019-1-HU-KA102-060558 számúelső Erasmus+ programja.

A dániai program – Roskilde város körzetében, iskolai formában, a dániai oktatási rendszerbe bekapcsolódva, saját helyi tanári vezetés mellett – informatikai szakterületen nyújtott szakmai ismereti fejlődési lehetőséget, párhuzamosan azzal a célkitűzéssel, hogy diákjaink a nyelvtanulás terén is fejlődjenek, illetve hogy tapasztalatokra és személyes, de akár szakmai kapcsolatokra tegyenek szert Magyarországon kívüli is. A dániai középiskola 20 diákot fogadott iskolánkból az őket itthonról kísérő tanárainkkal.

Diákjaink – fogadó dániai oktatóik és tanáraik, továbbá iskolánk pedagógusainak folyamatos, helyszíni segítsége és odafigyelése mellett – nagyszerű élményekkel, modern szakmai ismeretekkel és nyelvtudással gazdagodtak külföldi útjuk során.

Iskolánkban, a faliújságon folyamatos képes ismertetőkkel készülünk az Erasmus+ program idei úticéljairól, a vendéglátó városokról, valamint a korábbi projektek élménybeszámolóiról.

Konkoly László kollégánk képes beszámolója a dán útról

A fogadó intézmény, a ZBC beszámolója a programról

“Múlt pénteken a magyarországi Szent Benedek Többcélú Szakképző Intézmény 20 diákjától és 2 tanárától búcsúztunk.

Három hetet töltöttek együtt programozó diákjainkkal és tanárainkkal a ZBC Ringstedben. Dán és magyar diákokból álló vegyes csoportokban közösen készítettek különböző, 6-9 éves gyerekeknek szóló weboldalakat, amelyek sok-sok ismeretet tartalmaznak az Univerzum bolygóiról. Óriási volt a kreativitás a diákok körében, a játékok, tesztek integráltak, sőt az egyik csoportban az analóg és a virtuális játékok kombinációját is kifejlesztették.

Mindannyian jól érezték magukat együtt, és sokat tanultak egymástól a három hét alatt.”

 

 

A projekt koordinátora Klatka Tünde, tagintézmény-vezető, intézményi asszisztensei Dezső Erzsébet, tanárnő és Konkoly László, tanár úr. Kérdéseikkel keressenek bennünket bizalommal, diákok és szüleik egyaránt.

 

Az iskolánk bemutatkozása          The Introduction of our school

Über die Schule


Iskolánkról

 

About our school

 

Életképek/School life

Hivatkozások/References

Pannonhalmi Főapátság