Erasmus+

Erasmus + Program Iskolánkban

Hosszas szervezés után, 2022. februárjában megvalósult intézményünk, 2019-1-HU-KA102-060558 számúelső Erasmus+ programja.

A dániai program

A dániai program – Roskilde város körzetében, iskolai formában, a dániai oktatási rendszerbe bekapcsolódva, saját helyi tanári vezetés mellett – informatikai szakterületen nyújtott szakmai ismereti fejlődési lehetőséget, párhuzamosan azzal a célkitűzéssel, hogy diákjaink a nyelvtanulás terén is fejlődjenek, illetve hogy tapasztalatokra és személyes, de akár szakmai kapcsolatokra tegyenek szert Magyarországon kívüli is. A dániai középiskola 20 diákot fogadott iskolánkból az őket itthonról kísérő tanárainkkal.

Diákjaink – fogadó dániai oktatóik és tanáraik, továbbá iskolánk pedagógusainak folyamatos, helyszíni segítsége és odafigyelése mellett – nagyszerű élményekkel, modern szakmai ismeretekkel és nyelvtudással gazdagodtak külföldi útjuk során.

Iskolánkban, a faliújságon folyamatos képes ismertetőkkel készülünk az Erasmus+ program idei úticéljairól, a vendéglátó városokról, valamint a korábbi projektek élménybeszámolóiról.

Konkoly László kollégánk képes beszámolója a dán útról

A fogadó intézmény, a ZBC beszámolója a programról

“Múlt pénteken a magyarországi Szent Benedek Többcélú Szakképző Intézmény 20 diákjától és 2 tanárától búcsúztunk.

Három hetet töltöttek együtt programozó diákjainkkal és tanárainkkal a ZBC Ringstedben. Dán és magyar diákokból álló vegyes csoportokban közösen készítettek különböző, 6-9 éves gyerekeknek szóló weboldalakat, amelyek sok-sok ismeretet tartalmaznak az Univerzum bolygóiról. Óriási volt a kreativitás a diákok körében, a játékok, tesztek integráltak, sőt az egyik csoportban az analóg és a virtuális játékok kombinációját is kifejlesztették.

Mindannyian jól érezték magukat együtt, és sokat tanultak egymástól a három hét alatt.”

 

 

A projekt koordinátora Klatka Tünde, tagintézmény-vezető, intézményi asszisztensei Dezső Erzsébet, tanárnő és Konkoly László, tanár úr. Kérdéseikkel keressenek bennünket bizalommal, diákok és szüleik egyaránt.

 

Az iskolánk bemutatkozása          The Introduction of our school

Über die Schule


Iskolánkról

 

About our school

 

Életképek/School life

Hivatkozások/References

Pannonhalmi Főapátság