2019-1-HU-KA102-060558

Hosszas szervezés után, 2022. februárjában megvalósult intézményünk, 2019-1-HU-KA102-060558 számúelső Erasmus+ programja.

A dániai program – Roskilde város körzetében, iskolai formában, a dániai oktatási rendszerbe bekapcsolódva, saját helyi tanári vezetés mellett – informatikai szakterületen nyújtott szakmai ismereti fejlődési lehetőséget, párhuzamosan azzal a célkitűzéssel, hogy diákjaink a nyelvtanulás terén is fejlődjenek, illetve hogy tapasztalatokra és személyes, de akár szakmai kapcsolatokra tegyenek szert Magyarországon kívüli is. A dániai középiskola 20 diákot fogadott iskolánkból az őket itthonról kísérő tanárainkkal.

Diákjaink – fogadó dániai oktatóik és tanáraik, továbbá iskolánk pedagógusainak folyamatos, helyszíni segítsége és odafigyelése mellett – nagyszerű élményekkel, modern szakmai ismeretekkel és nyelvtudással gazdagodtak külföldi útjuk során.

Iskolánkban, a faliújságon folyamatos képes ismertetőkkel készülünk az Erasmus+ program idei úticéljairól, a vendéglátó városokról, valamint a korábbi projektek élménybeszámolóiról.

Konkoly László kollégánk képes beszámolója a dán útról

A fogadó intézmény, a ZBC beszámolója a programról

“Múlt pénteken a magyarországi Szent Benedek Többcélú Szakképző Intézmény 20 diákjától és 2 tanárától búcsúztunk.

Három hetet töltöttek együtt programozó diákjainkkal és tanárainkkal a ZBC Ringstedben. Dán és magyar diákokból álló vegyes csoportokban közösen készítettek különböző, 6-9 éves gyerekeknek szóló weboldalakat, amelyek sok-sok ismeretet tartalmaznak az Univerzum bolygóiról. Óriási volt a kreativitás a diákok körében, a játékok, tesztek integráltak, sőt az egyik csoportban az analóg és a virtuális játékok kombinációját is kifejlesztették.

Mindannyian jól érezték magukat együtt, és sokat tanultak egymástól a három hét alatt.”