Érettségi vizsga 2022

Érettségivel kapcsolatos aktuális információk

 

Megkezdődött az érettségire jelentkezés! A jelentkezési lapokat az osztályfőnököktől lehet kérni, ők segítenek mindenkinek a kitöltésben is, vagy itt letölthető változatban is megtalálják!

A jelentkezés határideje: 2022. február 11. (péntek)


Az érettségi vizsgaszervezés során alkalmazandó egészségvédelmi intézkedések

Tájékoztatás az érettségi vizsgára jelentkező személy adatainak kezeléséről

Minden amit az érettségi vizsgáról tudni kell (igazgatói tájékoztató)

Felmentési kérelem sablon (nappali tagozat)

Felmentési kérelem sablon (esti tagozat)


Térítésmentes érettségi vizsgalehetőségek az érettségi bizonyítvány megszerzését követően

Térítésmentes az érettségi végzettséggel rendelkező, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény szerinti szakgimnáziumi oktatásban megkezdett tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályozás

A veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák 2021. május-júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről, valamint egyes köznevelést érintő eltérő szabályokról szóló 167/2021. (IV. 9.) Korm. rendelet szerint:

4/A. § Azok a vizsgázók, akik a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszakára adott vizsgatárgyból térítésmentesen jelentkeztek érettségi vizsgára, de azon a veszélyhelyzet miatt nem jelentek meg, ugyanabból a vizsgatárgyból az érettségi vizsgát a 2021/2022. tanév október-novemberi vagy május-júniusi vizsgaidőszakában egy alkalommal térítésmentesen tehetik le.

4/B. § Azok a vizsgázók, akik a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában valamely vizsgatárgyból sikeres érettségi vizsgát tettek, az érettségi bizonyítvány kiadása után, legkésőbb a 2021/2022. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában az adott vizsgatárgyból egy alkalommal térítésmentesen tehetnek ismétlő érettségi vizsgát.