Lélekmozgató nap az iskolában

Iskolánk idén csatlakozott a Magyar Parasport Napjához, mely február 22-én került megrendezésre. A rendezvény a Lélekmozgató nevet viselni nem véletlenül, hiszen a lélek valóban megmozdult. A nap folyamán a szándék, az akarat, az elszántság, a céltudatosság és az érzelmek is feltörtek, a testet mozgásra, cselekvésre késztették. A program bebizonyította, hogy ahhoz hogy a lélek megmozduljon, megismerés, tapasztalás, megértés szükséges.

A diákok a program során kipróbálhatták, hogy milyen keresszékben sportolni, a kerekesszékes gyepkorong valamint ping-pong keretében, valamint a látássérültek szemszögéből is megszemlélhették a világot.

Érzékenyítő foglalkozás keretében iskolánkba látogatott Fekete Szabolcs a Kerekesszékes Kézilabda Nemzeti Válogatott Játékosa.
Remek előadásán során beszélt kerekesszékes kézilabdáról, fiatal koráról ,hogy a sport mennyire fontos és milyen meghatározó szerepet játszik életében. Őszintén beszélt egészségi állapotáról. Példát mutatva egészséges embereknek is, hogy ha valaki valamit igazán akar azt elérheti! Példa értékű embert ismerhetünk meg személyében!

Ezúton is köszönjük, hogy elfogadta iskolánk meghívását.

Délmagyarország cikke az eseményről: megnyitás