Új tanulóink idegen nyelvi szintfelmérése

Leendő tanulóink idegen nyelvi tudásszintjének felmérését 2019.06.05-én (szerdán) 17:00 órakor tartjuk iskolánkban, a szülői tájékoztató értekezlettel párhuzamosan.

A következő tanév tankönyvrendeléséhez elengedhetetlen, hogy új diákjaink nyelvtudását és igényeit a tankönyvrendelés központi határideje előtt megismerjük.
Fő nyelvként az eddig is tanult angol/német nyelvet viszik tovább a diákok. (Aki egyiket sem tanulta, az az angol újrakezdő csoportba kerül.) Hogy mindenkinek a számára megfelelő szintű angol/német nyelvtankönyvet rendeljük, az általános iskolai anyagból összeállított angol/német nyelvi feladatlappal vizsgáljuk a hozott nyelvtudást. Nem szükséges rá előzetesen készülni, hiszen éppen az a cél, hogy reális képet kapjunk, és később ne kerüljenek olyan csoportba, ahol nem fognak tudni teljesíteni.
A gimnazisták esetében azt is tudnunk kell, hogy második idegen nyelvként mit választanak. (Angol mellé német vagy francia választható. Német mellé angol.) Kérem, addigra ezt is beszéljék meg otthon!

Valamennyi leendő kilencedikes tanulónkat várjuk!