Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjain kötelező iskolai részvétel

Szeptember 10. (péntek) rendkívüli tanítási nap

Délelőtt nincs órarend szerinti tanítás, mivel 19:00-22:30 között részt veszünk a ForrásPont ifjúsági rendezvényen (https://www.iec2020.hu/hu/forraspont). Gyülekezés az osztályfőnökökkel megbeszéltek szerint. Belépés csoportosan, az osztályfőnököknél lévő jegyekkel 17:00-18:00 óra között. A fokozott biztonsági ellenőrzés miatt fontos, hogy dobozos üdítő, kés… ne legyen senkinél.

 

Szeptember 12. (vasárnap) rendkívüli tanítási nap – november 5. (p) ledolgozása

Részt veszünk a Statio Orbis ünnepi zárómisén Ferenc pápával (https://www.iec2020.hu/hu/program/statio-orbis-unnepi-zaromise-ferenc-papaval). Gyülekezés az osztályfőnökökkel megbeszéltek szerint. Belépés csoportosan, a hitoktatóknál lévő, névre szóló jegyekkel, 9:30-kor, a Munkácsy és Lendvay utca sarkán (Budapest VI. kerület).

Az Andrássy út, a Dózsa György út és a Hősök tere le lesz zárva, nem lehet a szektorok között átmenni! A tömegközlekedési eszközök sem fognak erre közlekedni! A belépési pont (Munkácsy u.) csak a Teréz körút – Szondi u. vagy Podmaniczky u. útvonalon, illetve a Károly Róbert körút – Vágány u. vagy Lehel u. – Dózsa Gy. út – Podmaniczky u. útvonalon közelíthető meg, elsősorban gyalogosan! A szektorunk az Andrássy út másik oldala felől (Király u., Városligeti fasor) nem lesz elérhető!

Belépés csak névre szóló jeggyel, szigorú biztonsági ellenőrzést követően. Személyi igazolvány mindenkinél legyen! Ajánlott a réteges öltözködés (reggel hűvös lesz, napközben meleg), napszúrás ellen legyen mindenkinél vászonsapka(!), ha eső várható, akkor esőkabát is. Legyen mindenkinél innivaló és tízórai! Összecsukható “horgász”széket be lehet vinni a szektorba. Amit viszont nem engednek be: esernyő, bot, zászló, tábla, dobozos üdítő, fél literesnél nagyobb kiszerelésű üdítő, alkohol, kés, bicska…

09:30 belépés, biztonsági ellenőrzés, szektorban a helyünk elfoglalása osztályonként – 10:30 találkozás Ferenc pápával – 11:30-13:00 Statio Orbis ünnepi zárómise.

 

A lelki programok hittan órákként jelennek meg a naplóban. A részvétel a Házirend 3. l) és 6. j) pontjai szerint minden tanulónk számára kötelező. Az esetleges mulasztást a Házirendben szabályozottak szerint kell igazolni (ahogy minden más esetben is).