Ideiglenes felvételi jegyzék 2024

Kedves Felvételiző Diákok!

Gimnáziumunk 2024/2025. tanévre szóló ideiglenes felvételi jegyzékei az adott tanulmányi területek számára, nevére kattintva tekinthetők meg:

0001 ANGOL tagozat (1. idegen nyelv: emelt óraszámú haladó angol + 2. nyelv: kezdő francia)

0002 ANGOL tagozat (1. idegen nyelv: emelt óraszámú haladó angol + 2. nyelv: kezdő német)

0003 FRANCIA tagozat (1. idegen nyelv: emelt óraszámú kezdő francia + 2. nyelv: angol)

0004 NÉMET tagozat (1. idegen nyelv: emelt óraszámú haladó német + 2. nyelv: angol)

0005 HUMÁN tagozat (emelt óraszámú irodalom és történelem) (1. nyelv: angol + 2. nyelv: francia)

0006 HUMÁN tagozat (emelt óraszámú irodalom és történelem) (1. nyelv: angol + 2. nyelv: német)

(A megnyíló dokumentumokban a Ctrl+F billentyűkombináció segítségével könnyebb rákeresni a tanulói azonosítóra/jeligére.)

Az ideiglenes felvételi rangsorok csak tájékoztató jellegűek!

(Az esetenként hosszú listákat látva senki ne rémüljön meg, hiszen minden diák több iskolát jelöl meg, végül azonban csak egy iskola fogja felvenni. Így az április végi összesítés alkalmával már mindenki csak egyetlen rangsorban foglal el helyet, amelyikbe ténylegesen felvételt nyer, az összes többi iskola listájáról pedig “kiesik”, ezáltal pedig az egyes rangsorok jelentősen lerövidülnek! Arról nem is beszélve, hogy sokan egy-egy iskolán belül is több tagozatot/osztályt bejelöltek, így pl. aki nálunk felvételt nyer majd a 0001 tagozatra, az “kiesik” a 0002 tagozatról, ahol a mögötte állók előrébb kerülnek… De ezt most senki nem látja át; csak az Oktatási Hivatal rendelkezik arról információval, ki, melyik iskolát, hányadik helyen jelölte. Ezért tehát teljesen felesleges kétségbe esni, esélyt latolgatva sorrendet módosítani… Rangsortól függetlenül a legszimpatikusabb, leginkább vágyott iskolát célszerű az első helyen hagyni.)

A végleges felvételi döntésre az Oktatási Hivatal által kialakított végeredmény publikálásáig (április végéig) várni kell. Ezt követően minden jelentkezőt hivatalosan értesítünk.

Halmi Gábor ig.