Digitális oktatás – november 11-től

Az Országgyűlés a mai napon megszavazta a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt. Az ezzel összefüggő oktatási rendeletek ma éjfélig fognak a Közlönyben megjelenni.

Ezek közül iskolánkat, diákjainkat (9-12. évf.) közvetlenül érinti – ahogy azt Miniszterelnök Úr tegnap már bejelentette -, hogy 2020.11.11-től (holnaptól) a tavaszihoz hasonló online oktatást rendelnek el.

Ennek értelmében a következő időszakban a tanulók otthon kell maradjanak és interneteléréssel rendelkező számítógép, tablet, okostelefon segítségével otthonról kell tanuljanak.

A tananyagok és hozzájuk kapcsolódó feladatok elsődlegesen a Google Tanterem (Classroom) felületen lesznek megosztva.

Emellett bizonyos órákon – főként idegen nyelv órákon, vagy több magyarázatot igénylő órákon (pl. matematika) személyes jelenlétet igénylő online kapcsolatot is kérhetnek a tanárok (pl. Skype, Zoom, Meet, Hangouts… videokonferenciák).

Az egyes órák tananyagát, feladatait legtöbb esetben az órarendnek megfelelően, “valós időben” fogják megkapni a diákok az online felületeken, ezzel is segítve a helyes időbeosztást (délelőtt és kora délután tanuljanak, este pihenjenek, ne csússzanak el a határidőkkel).

A számonkérés is digitális formában valósul meg, vagyis a tanulók online munkáját a tanárok rendszeresen értékelik. (Jeggyel!)

Kérjük a kedves szülők támogató segítségét, hogy emlékeztessék gyermekeiket a távoktatásban való részvételi kötelezettségükre, és tanítási időben tegyék számukra lehetővé elsődlegesen a számítógép (annak hiányában a mobiltelefonjuk) használatát. Ha ez valamilyen okból (pl. betegség, eszközhiány) lehetetlenné válna, erről e-mailben küldött szülői igazolást kérünk és fogadunk le.

A digitális tanrend bevezetése a diákok, tanárok és családtagjaik védelmét és az egyre súlyosabb áldozatokat követelő járvány megfékezését szolgálja. A cél az, hogy a fiatalok körében is minél kevesebb legyen a személyes kontaktus. Tehát az online tanulás nem azt jelenti, hogy ha a tanulóknak nem kell iskolába járniuk, akkor tanítási időben oda mehetnek, ahova akarnak! Tisztelettel kérem a kedves diákokat: Maradjanak otthon! Köszönjük, ha ennek betartatására a szüleik különösen odafigyelnek!