Beiratkozás

Az iskolánkba felvételt nyert, ősztől 9. évfolyamos tanulók beiratkozásával és diákigazolvány-igénylésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

Az emberi erőforrások minisztere 10/2020. (V. 29.) sz. határozata értelmében a jelenlegi járványügyi helyzetben lehetőség nyílik személyes megjelenés nélkül, elektronikus módon beiratkozni a középiskolákba. Egészségügyi okokból kérjük, ha csak tehetik, most ezt a módot válasszák!

Az on-line beiratkozást a KRÉTA rendszeren keresztül tudják megtenni (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap). Itt a Beiratkozás középfokú intézménybe – BKI menüpontot kell kiválasztaniuk, ami június 15-étől lesz elérhető (és egyenlőre sajnos még a középiskolák sem ismerik pontosan).
Jelenlegi információink szerint az elektronikus felületre fel kell tölteni az utolsó (8. osztályos) tanév végi bizonyítvány másolatát, bizonyos – a felületen leírt esetekben (pl. egyszülős család) – egyéb okmányokat is, és minden esetben be kell írni az oldal kérdéseire a kötelező válaszokat (a személyi okmányokkal megegyezően, karakterpontosan).

Az elektronikus beiratkozást 2020.06.22. (h) 24:00-ig kérjük megtenni.

Aki csak személyesen tud beiratkozni, kérjük, időpont-egyeztetés céljából előzetesen vegye fel a kapcsolatot Mészáros-Juhász Réka titkárságvezetővel a titkarsag.budapest@szbi.hu címen.

A beiratkozott tanulók „Befogadó nyilatkozatait” a beiratkozást követően postázzuk az általános iskolák címére.

Diákigazolvány-igényléshez kérjük, a tanuló keressen fel egy Okmányirodát, ahol Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot (NEK-adatlap) kell igényelni. (Előfordulhat, hogy erre előzetesen időpontot kell foglalniuk!) Az ott kapott adatlap szkennelt vagy jól olvasható minőségben befotózott másolatát a titkarsag.budapest@szbi.hu e-mail címre kérjük megküldeni, vagy személyes beiratkozás esetén magukkal hozni.

A diákigazolványok átvételéről azok kézhezvételét követően küldünk értesítést.