Mindannyian testvérek vagyunk – Afrika témahét

2022.02.07-11. között zajlik a “Mindannyian testvérek vagyunk – Afrika” témahét. Ennek megnyitóján vettek részt tanulóink.

https://www.mindannyiantestverek.hu/

    

Egyházi iskolafenntartók (a Bencés, a Jezsuita és a Szalézi szerzetesrendek, a Boldogasszony Iskolanővérek, valamint a Szombathelyi és a Kaposvári Egyházmegye) kezdeményezésére tavaly érzékenyítő témahetet és gyűjtést szerveztek sok iskolában egy kongói árvaház (Mbunda, Agnus Dei nővérek) megsegítésére. Az akkor befolyt több mint 8 millió forintos adományt az Üldözött Keresztényekért Felelős Államtitkárság megkétszerezte. Ebből az összegből az árvaházban lakó gyermekeknek élelmet, cipőt, ruhát, ágyakat vettek, építettek egy új iskolaépületet és megvásárolták a közelben levő forrást, hogy a vízellátást is biztosítsák számukra.

Idén a Kongói Kabinda városában egy óvoda felépítésére, egy iskola tetejének megjavítására, motorbiciklik vásárlására (melyeken tanárok, papok, orvosok el tudnak jutni távolabbi településekre is), valamint egy templom építésére fognak gyűjteni. Az adományokat minden iskola egy kitett nagy perselyben gyűjti, majd az összegyűlt adományok teljes összegét a Szent Márton Köpenye Alapítvány juttatja el a fenti célokra a kabindai egyházmegyének.