Beiratkozás

Beiratkozás: 2022. június 23. (csütörtök) 8:00 – 17:00 óra között
a gimnázium 1. emeletén lévő titkárságon.

 

Kérjük, a beiratkozáshoz az alábbi dokumentumokat szíveskedjenek magukkal hozni:

  • tanuló személyi igazolványát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját (mindhárom irat szükséges!),
  • tanuló általános iskolai bizonyítványát,
  • kettős vagy nem magyar állampolgárság esetén a vonatkozó iratokat (útlevél, tartózkodási engedély…),
  • egyszülős család esetén a gyermekelhelyezésre, láthatásra vonatkozó speciális iratokat,
  • allergiára, gyógyszerérzékenységre vonatkozó adatokat,
  • esetleges BTMN vagy SNI papírokat,
  • esetleges határozatokat rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről, hátrányos helyzetről,
  • különböző kedvezmények – pl. kedvezményes gyermekétkeztetés – későbbi igénybevételéhez sükséges hivatalos és érvényes igazolásokat (pl. családi pótlék folyósításáról szóló MÁK igazolást, szakorvosi igazolást, önkormányzati határozatot) – megfelelő igazolás hiányában kedvezmény nem vehető igénybe,
  • diákigazolvány igényléshez: valamelyik Okmányiroda által frissen kiállított NEK azonosítós adatlapot. (Diákigazolvány igénylésről további információk a közlemény végén!)

Iskolakezdő csomaghoz (egyen tornapólók, iskolai nyakkendő/sál, kitűző…) 6.500,-Ft-ot kérünk.

Gólyatábor első részleteként 5.000,-Ft-ot kérünk (a tábor szervezés alatt áll, pontos információkat és végleges árat a beiratkozást követő napokban fogunk közölni).

 

Azoknak a diákoknak, akik korábbi alkalommal az idegen nyelvi szintfelmérőt nem tudták megírni, a beiratkozással egybekötve lesz lehetőségük pótolni azt!
A pótló felmérések 8:00; 10:00; 14:00 és 16:00 órakor kezdődnek(!) a kijelölt tanteremben. Kérjük, hogy akinek pótolnia kell, az érkezését ezen kezdési időpontok valamelyikéhez igazítsa.

(Kb. egy órás, angol vagy német, írásbeli felmérőre számítsanak. (Amelyik idegen nyelvet az általános iskolában tanulták.) Célunk, hogy valós képet kapjuk a diákok általános iskolából hozott nyelvtudásáról, és ez alapján mindenkinek a számára megfelelő tankönyvet tudjuk megrendelni, illetve a nyelvcsoportokat a tanulók tudásszintjéhez igazodva tudjuk kialakítani.)

 

Diákigazolvány-igényléshez kérjük, hogy a tanuló keressen fel egy Okmányirodát, ahol Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot (NEK-adatlap) kell igényelni. Az ott kapott adatlapot kérjük hozzák magukkal.

NEK-adatlap nélkül is be lehet iratkozni! Ez csak az új diákigazolvány igényléséhez szükséges, és a nyár folyamán pótolható.

A diákigazolványok átvételéről azok legyártását és iskolánkba történő postázását követően értesítjük az érintett tanulókat.