Beiratkozás

Az iskolánkba felvételt nyert, ősztől 9. évfolyamos tanulók beiratkozásával és diákigazolvány-igénylésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

 

Azoknak a diákoknak, akik a rendes felvételi eljárás keretében nyertek felvételt iskolánkba, lehetőségük van személyes megjelenés nélkül, elektronikus módon* beiratkozni iskolánkba. Egészségügyi okokból kérjük, aki teheti, most ezt a módot válassza! Az online beiratkozás határideje június 23. (szerda).

A KRÉTA Ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint akik a pótfelvételi eljárás keretében nyertek felvételt iskolánkba, azoknak sajnos csak személyesen van lehetőségük beiratkozni június 24-én (csütörtökön), mert az ő adataikat a Kréta rendszer egyenlőre akkor sem tudja kezelni, ha a kedves szülők által részünkre megküldött adatokat egyedileg rögzítjük a felületen.

Aki csak személyesen tud beiratkozni, kérjük, időpont-egyeztetés céljából előzetesen keresse iskolánk titkárságát (+36-30-929-9288)!!!

*Az on-line beiratkozást a KRÉTA rendszeren keresztül tudják megtenni (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap). Itt a Beiratkozás középfokú intézménybe – BKI menüpontot kell kiválasztaniuk, majd az elektronikus felületre fel kell tölteni az utolsó (8. osztályos) tanév végi bizonyítvány másolatát, bizonyos – a felületen leírt esetekben (pl. egyszülős család) – egyéb okmányokat is, és minden esetben be kell írni az oldal kérdéseire a kötelező válaszokat (a személyi okmányokkal megegyezően, karakterpontosan).

 

Diákigazolvány-igényléshez kérjük, hogy a tanuló keressen fel egy Okmányirodát, ahol Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot (NEK-adatlap) kell igényelni. (Előfordulhat, hogy erre előzetesen időpontot kell foglalniuk.) Az ott kapott adatlapot kérjük szkennelve vagy jól olvasható minőségben befotózva küldjék el a titkarsag.budapest@szbi.hu e-mail címre, vagy személyes beiratkozás esetén hozzák magukkal.

NEK-adatlap nélkül is be lehet iratkozni! Ez csak az új diákigazolvány igényléséhez szükséges, és a nyár folyamán pótolható.

A diákigazolványok átvételéről azok legyártását és iskolánkba történő postázását követően küldünk értesítést.