Projekt bemutatása

t

Projekt száma:

TÁMOP-3.3.10A-12-2013-0020

Projekt címe:

„Szent Benedek miskolci iskolánk a továbbtanulás erősítéséért”

A Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása keretében a TÁMOP 3.3.10A-12-2013-0020 számú pályázaton két éves megvalósulási időszakra hátrányos helyzetű gyermekek továbbtanulásának erősítésére 50 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A pályázat célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, főleg roma tanulóink felzárkóztatásának segítése, lemorzsolódásuk csökkentése, iskolai sikerességük javítása, a közösségben betöltött státuszuk emelése, a környezeti, egészségügyi, a tudatos fenntartható életre való nevelésük.  Célunk, hogy minél több fiatal kapjon piacképes szakmát vagy érettségit, a jól tanulók pedig tovább tanulhassanak felsőoktatási intézményekben. A pályázat kapcsán kollegáink számtalan új oktatási, nevelési módszert ismerhetnek meg, mind a roma Szakkollégium, mind a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete, mind pedig a Nógrád Megyei Tanodahálózat segítéségével.

Munkánkat a béke és öröm jegyében, keresztény szellemiségben, a Bencés nevelési filozófiát követve végezzük. Célunk, hogy megtaláljuk minden emberben a benne rejlő értéket, így a felzárkóztatás és a tehetséggondozás egyaránt fontos számunkra.