Látogatás a parlamentben

Látogatás a Parlamentben

2015. május 4-én Budapesten jártunk a 10/A osztály 16 tanulójával egy parlamenti látogatáson. A diákok betekintést nyerhettek az Országház működésébe és mindennapi életébe. Nagyon jól éreztük magunkat és a programok is tökéletesen tükrözték a parlamenti élet mindennapjait és történelmi múltját.

Összességében egy nagyon jó hangulatú kis napon vettünk részt a csoportunkkal. Amennyiben jövőre is alkalmunk nyílik ennek a programnak a megszervezésére, mindenképpen élni fogunk a lehetőséggel.

Különösen tetszett a gyerekeknek az alsóházban folyó plenáris ülésen való részvételünk, mely során betekintést kaphatunk az Országgyűlés munkanapjáról. A  program végén egy  szituációs játék során ők is megszemélyesíthették a „Tisztelt Országgyűlés-t- amely során egy-egy miniszter és képviselő  ember bőrébe bújva játszhatták el a parlamenti plenáris ülés működési rendjét. Erre a feladatra azért is szükség volt, hogy a gyerekek kicsit felfrissüljenek, hiszen az előtte lévő órákban a program nagyon komoly témákkal foglalkozott (egy képviselő tartott előadást a Parlament mindennapi tevékenységéről).

Különösen jó volt látni azt is, hogy diákjaink milyen sikeresen teljesítenek a napot záró totó megoldásában, ebből is látszik, hogy a gyerekek nagy odafigyeléssel követték a nap eseményeit. Mindenképpen tanúságos napot éltünk át az érettségire készülő osztállyal.

 

Miskolc,2015.május.15.                                            Veszprémi Balázsné

Sotkó Katalin

2015-05-04_14.51.58