Gyermek- és ifjúsági felelős

Szociális ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A gyermek- és ifjúsági felügyelő közreműködik a gyermek és fiatal számára otthont nyújtó nevelési intézmény gondozási-nevelési tevékenységeinek szervezésben, megvalósításában és a háztartási feladatok ellátásában.

Kompetenciaelvárás:

Felelősségtudoat, kapcsolatteremtő készség, empatikus készség, türelmesség, tolerancia, határozottság, motiváló készség, rugalmasság, döntésképesség, kreativitás, ötletgazdagság.

A szakképzettséggel rendelkező:

  • gyermekjóléti alapellátási és gyermekvédelmi szakellátási intézményekben, valamint javítóintézményekben gondozó és gyermekfelügyelő munkakörben lát el feladatokat;
  • megszervezi és elvégzi- feladattól függően a gyermek, fiatal bevonásával- a gyermek, fiatal életkorának, állapotának megfelelő napi tevékenységeket az intézmény vezetőjének és nevelőjének irányítása mellett;
  • részt vesz a gyermek, fiatal szabadidős tevékenységének szervezésében és lebonyolításában;
  • infokommunikációs eszközöket és a számítógépet használ.

Ajánlott mindenki számára, aki szívesen részt vesz a támogatásra szoruló gyermekek, fiatalok gondozásában, nevelésében.

Ha érdeklődik a képzés iránt és szeretne egy olyan iskolában tanulni ahol a diák az első, akkor ne halogassa a jelentkezést, mert helyeink korlátozott számban érhetőek el. Töltse ki a jelentkezési lapot online, vagy személyesen az iskola titkárságán az Osztrovszky utca 5. szám alatt!

 

(A képre kattintva online jelentkezési felületünkre irányítjuk át!)