Baleseti szimuláció

Szegedi Rotaract Club diákszervezet a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Csongrád Megyei Kirendeltségével, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetével, a Roncsautó Kft.-vel és a Szegedi Városkép Kft.-vel szervezte meg a programot a Huszár Mátyás rakparton, amelynek évek óta egy célja van: bemutatni a fiataloknak, milyen következményekkel járhat az ittas vezetés.
A Szegedi Tagintézmény 11. és 12. évfolyamos tanulói erre a rendezvényre látogattak el.
A bemutató után a jelenlévők egy rekord felállításában is részt vehettek. A rakparton 150 gyakorlóbabát fektettek le, amelyeken az SBO dolgozóinak szakmai felügyelete mellett először mindenki begyakorolhatta, majd „élesben” két percen keresztül ki is próbálhatta az újraélesztést.
Iskolánk több tanulója is aktívan hozzájárult a rekord sikeréhez, több turnusban összesen 982 személy élesztett újra a rakparton, megdöntve ezzel a szombathelyiek két évvel ezelőtti csúcsát. A program zárásaként pedig a rakparton leszállt a mentőhelikopter, amelyet mindenki megnézhetett közelről is.

[Best_Wordpress_Gallery id=”33″ gal_title=”Elsősegély”]