Veni Sancte

2017. szeptember 6-án tartottuk iskolánk lelki tanévnyitóját – a Veni Sanct-t – az SZBI Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében. A tanévnyitó igeliturgiát Titusz atya celebrálta, a közeli Szent István Templomban. Az ünnepélyes bevonulás során, szimbolikus tárgyak – laptop, idegennyelvi tankönyvek, tolómérő – képében különösen is a Szentlélek oltalmába ajánlottuk a négy új 9. évfolyamos osztályunkat, akik informatikát és gépészetet fognak tanulni, magyarul vagy épp két tanítási nyelvű képzés keretében.
Titusz atya az igeliturgia homíliájában Zakeus – a fővámszedő – példáját ajánlotta figyelmünkbe, miként legyen minta számunkra, ahogy megváltozik egyik pillanatról a másikra az élete, amint a Jézussal való találkozásra készül: hiszen valahol csoda történik. Míg Zakeus először csak a kíváncsiságát akarja kielégíteni, leskelődve a fügefa tetejéről, Jézus végül megszólítja és a házába készül betérni vendégségbe.
A homíliában így arra kaptunk buzdítást, legyen ez a tanév a „Találkozások éve” – találkozzunk egymással, találkozzunk Istennel.
A szertartás végén pedig Titusz atya és Rokolya Csaba igazgató úr egyenként és személyesen köszöntötte az új kilencedikeseket, akik így vehették át a bencés fordítású Újszövetségi Szentírásukat.