Szent Benedek Nap a PG-ben

Március 21-én – Szent Benedek emlék és ünnepnapján – rendeztük meg a már hagyományos lelki-szellemi töltekezést nyújtó programunkat, az iskolai DÖK közreműködésével. Ezen a napon előadásokat hallgathattak diákjaink, illetve Szent Patrikhoz kapcsolódó angol nyelvi versenyen vehettek részt csapatokban és filmvetítést láthattak.

Külsős előadóink voltak: Retkes Zsolt atya, Gál József atya, Lukács Edina és Várallyay Johanna, Kiss József András, Görgey Eta.

Tanáraink közül előadók voltak, illetve versenybonyolítóként segédkeztek: Kőházi Tamás, Kiss Gábor, Eszes Gergely, Verebné Lénárt Judit, Vass Viola, Bozó Beáta, Messzi-Szabóné Major Márta, Patak Judit.

Az előadók sokszínűsége érdekes, különleges témákat is hozott magával. Hallhattak diákjaink többek között arról, személyes tanúságtétel keretében, hogy előadóink közül egyházi pályán dolgozva (lekészként, lelkésznőként) hogyan kaptak hívást jelenlegi hivatásukra. Halhattak arról, hogy kamaszként miként élhetik, élik meg a szerelem lelki-fizikai dimenzióit. Volt előadás érdekes és izgalmas zarándoklatról, virtuális fizetőeszközről és ennek hatásairól. Vagy épp interaktív, játékos feladatmegoldás, mely még jobban összekovácsolhatta a diákközösség tagjait. S természetesen az aktualitások sem maradhattak el, hiszen szó esett az újonnan megválasztott bencés Főapát atya benedikálásáról, és az aktuális liturgikus időről, a nagyböjtről is.

Ezúton köszönjük kollégáink, munkatársaink, a diáksegítők munkáját, hogy ez a szép és tartalmas program így megvalósulhatott.