Monostori ifjúsági hétvége

Az idei tanévben – a program indulása óta – már másodjára volt lehetőségünk egy hétvégét eltölteni a Pannonhalmi Főapátság által szervezett Monostori (Ifjúsági) Hétvégén. Ennek keretében bekapcsolódhattunk a szerzetesek “mindennapi” életébe, azaz a közösség imaóráiba (zsolozsma), megismerkedtünk a rend felépítésével, az apátsági épület egy-egy különleges részével, látogatást tettünk az Arborétumban, a gyógynövénykertben és két 11. osztályos tanuló vezetésével megtekintettük a Bencés Gimnáziumot és a Kollégiumot is.

Ezen kívül több bencés atyával találkozhattunk, beszélgethettünk személyesen – akik ezen a hétvégén idejüket ránk szánva azzal foglalatoskodtak, hogy számunkra szellemileg, lelkileg és közösségileg építő programot biztosítsanak, megmutassák hogyan is élnek ők, bencésként, közösségben.
Mindannyiunk számára egy különleges alkalom volt ez a hétvége, és így újult erővel feltöltődve tudtunk belevágni a következő hétbe.
A hétvégén hét diák vett részt: 2 fő a kiskunfélegyházi, 3 fő a szegedi és 2 fő a balatonfüredi tagintézményből. Jó volt egymással találkozni és megismerkedni.

Köszönjük a bencés közösségnek a lehetőséget, a szeretetteljes vendéglátást és a ránk szánt időt.

(Kosik Roland 11.D Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény)