Matekos sikerek a PG-ben

2018. december 21-én, Kecskeméten került sor a Megyei Matematika Verseny döntőjének eredményhirdetésére. A Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének diákjai kimagasló eredményeket értek el.

A 9. évfolyamon szakgimnáziumi kategóriában megyei első helyezést ért el Varga Bertalan 9.a osztályos tanuló. A dobogó 2. és 3. fokára azonos pontszámmal Kürti Gergely és Simon Tamás állhatott fel. A megye legjobb tíz matematikusa közé jutott még iskolánkból Brimo Milad, Sutús Péter, Könyves Gergő és Koncz Gábor, így az első 10 hely közül 7 a PG-be került.

A 10. évfolyamon szakgimnáziumi kategóriában megyei hetedik helyezett lett Jantyik János, Ficsór Zsolt pedig 12. helyet szerzett.

A diákok felkészülését segítették Harmath Zsolt és Huszka Tamás tanár urak.

 

A Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulóján is sikeresen szerepeltek a PG csapatai. A Prefixumok (Brimo Milad, Koncz Gábor, Kürti Gergő, Varga Bertalan) nevű csapat első helyezést ért el, amelynek köszönhetően meghívást kapott a februári budapesti országos döntőre. A Számkivetettek (Halász Adrienn, Sági Péter Pál, Sutús Péter, Tóth Krisztián) csapat a második, a Cat5 kábel (Cseri Nikolett, Görög Péter, Jantyik János, Rácz Csaba) csapat pedig az ötödik helyet érte el. A csapatok felkészítő pedagógusa: Huszka Tamás tanár úr.